Whole Wheat pasta made by hand from scratch.
معكرونة مصنوعة باليد من دقيق القمح الكامل
The main ingredient is Whole Wheat Flour. Even if it is whole wheat pasta its practically impossible to make with 100% w.w flour. The pasta will fall apart while kneading it and its going to be almost impossible to shape it. I am using 2 and 1/2 cup of w.w flour to 1 cup of white unbleached flour but depending on taste you can use 50/50 that is, 2 cups of whole wheat to 2 cups of all purpose flour. or even 3 white flour to whole wheat. Of course it is going to be less nutritious but it is going to be a lot easier to work with. If using mainly w.w you will have to be gentle while working with the dough as it is not going to be elastic.
العنصر الرئسي في صنع المعكرونة المنزلية هو القمح الكامل. استعملت ٣٢٥ غرام من الدقيق الكامل و ١٢٥ غرام دقيق ابيض متعدد الاستعمالات. لا يمكن استعمال الدقيق الكامل فقط لان العجينة لن تتجمع و سيصعب عجن و تشكيل المعكرونة. يمكن استعمال كميات متساوية من الدقيق الابيض و الكامل او حتى ثلاث مقاييس دقيق ابيض الى مقياس واحد الدقيق الكامل و دالك حسب الدوق. كلما زادت كمية الدقيق الابيض كلما سهل العجن و كلما قلت القيمة الغدائية للمعكرونة
The ingredients list
2 and 1/2 cups of whole wheat flour
1 cup of white flour
4 egg yolks
1 tbsp of salt
About 1/2 cup of warm water
المقادير
٣٢٥ غرام دقيق قمح كامل
١٢٥ غرام من الدقيق الابيض
ملعقة كبيرة من الملح
اربع اصفر بيض
١٢٠ مللتر من الماء الدفئ
Place all the dry ingredients in a large bowl and mix using a whisk.
نضع كل المقادير الجافة في قدر عميق و نخلطه بالخلاط اليدوي حتى تنسجم كل العناصر
Push the dry ingredients to the sides of the bowl to form a well in the middle. Add in the egg yolks, and the oil. Using a fork mix the eggs and the oil then slowly incorporate more and more flour in. Once you can't work with a fork anymore switch to hands. Mix the flour and the oil/egg together till very well incorporated.
ندفع العناصر الجافة الى اطراف القدر حتى تتكون حفرة في الوسط ثم نضيف اصفر البيض و الزيت ثم نمزج باستعمال شوكة نضيف خليط البيض و الزيت الى الدقيق ثم نتحول الى استعمال اليد حتى نتأكد من انسجام كل العناصر
Pour in slowly the water little by little till a dough is formed. The
dough has to be dry. Divide the dough in two and knead for ten minutes
til the dough becomes soft. If its too dry and it fall apart ass few
drops of water and knead more. To know if the dough is ready use a
rolling pin and roll out the dough if it doent fall apart its ready.
نضيف الماء الى العجينة و لكن على مراحل. عندما تتشكل لدينا عجينة نتوقف عن اضافة الماء. نقسم العجينة الى اثنين و ندلكها جيدا. يجب التكون العجينة جافة. اما ادا كانت جد جافة و لا تتجمع نضيف قطرات من الماء حتى تتجمع ثم نستمر في دلكها حتى تصبح رطبة
Divide the dough into smaller pieces and form into balls. Oil them, cover with a plastic wrap, and let to rest for 30 mintues.
نقسم العجينة الى عدة قطع صغيرة ندهنها بالزيت و نغطيها بالبلاستيك غدائ و نتركها ترتاح مدة نصف ساعة
Meanwhile dust a clean cloth generously with flour.
نرش منديل خاص بالعجين بالقيق جيدا
Flour the work surface very well and work with one ball at a time leaving the rest covered so they wont dry out.
نرش سطح العمل بالدقيق ايضا و نرق العجينة بالشوبك مع الاحتفاظ بباقي العجينة مغطاة
Roll out the dough. The trick to rolling the dough into very thin sheets is to roll in one direction. Push the pin n one direction making sure it is not sticking by moving it frequently and keeping the work surface well floured at all times.
Once you get very thin sheets flour well and fold in half, flour and fold in half again and again. Use a sharp knife and cut strips about half an inch thick.
نرق العجينة بدفع الشوبك في اتجاه واحد و التأكد ان العجينة لم تلتصق و ذلك برش الدقيق. عندما تصبح العجينة شبه شفافة نرشها بالدقيق و نطويها الى اثنين ثم اثنين مرة اخرى ثم نقصها بموس حاد الى شرائط حوالي حوالي سنتيم واحد
Unravel the strips of dough gently and place on the floured cloth.
ثم نفكك الشرائط بحذر حتى لا تتمزق
Let the pasta to dry uncovered for 30 minutes.
نضع الشرائط فوق المنديل و تترك لتنشف مدة نصف ساعة
To make the bowtie pasta roll out the dough into a long rectangle and cut the edges for a straight edge. Cut into strips that are about 2 inches by three inches. Then pinch the middle to get the bow-tie pasta shape.
لتشكيل المعكرونة على شكل فراشة نرق العجينة على شكل مستطيل ثم نقطع الاطراف ثم نقصها الى مستطيلات صغيرة ٢ سنتيم
على ٤ سنتيم ثم نقرص الوسط للحصول على شكل فراشة
After the dough has dried for 30 minutes place in a airtight container and place in the freezer.
بعدما نتشف المعكرونة لمدة ٣٠ دقيقة نضعها في علبة محكمة الاغلاق و توضع في المجمد الى حين الاستعمال
Fresh whole wheat pasta cooks really fast. Cook it for 5 minutes in boiling water and taste test it. Most likely it would be done. Use like you would use regular pasta, that is with tomato or white sauces, or in salads, etc.
المعكرونة الطازجة تنضج بسرة في حوالي ٥ دقائق و يمكن استعمالها في كل الوصفات التي تستعمل فيها المعكرونة العادية
No comments:
Post a Comment